RSS

dissabte, 26 de febrer del 2011

Tarta Mousse de Torró Thermomix

Teniem un sopar i al meu home se li va ocórrer dir: "nosaltres durem les postres" Au idò! a fer el postre!. Cerca que te cerca, volia una recepte que fos lleugera per la nit ( no me feia ganes un "totxo" de pastís. De manera que vaig pensar amb una mousse que podria ser més lleugera i alhora elegant per un vespre. La idea original era aprofitar un torró que tenia de xocolata al wisky, però davant les reticències familiars el vaig realitzat amb torró de xixona "moldo i lirondo" ( de totes manera me'l guard per una altra ocasió perquè encara no ha caducat!!! je je!!!)

Ingredients del braç de gitano:

4 ous

130 gr de sucre

170 gr de farina

1 sobre de llevat (de reposteria)

un pessic de sal

sucre glass

60 gr d'ametlles laminades ( les vaig posar ja mòltes)


Realització de la base del braç de gitano:

Preencalentim el forn a 180º

Posam la papallona al tassó de la th i li afagim els ous i el sucre. Programam 6 minuts, temp 37º, vel 3 1/2. Quan acabam programam 6 minuts, més però sense temperatura.

Afagim la farina i l'ametlla mòlta i remenam uns 15 segons, a velocitat 2. Llevam la papallona i acabam de treballar la massa en moviments envolvents per donar-li aire. A continuació, passam la massa a una placa de forn previament incorporat el paper per enfornar, ha de quedar estesa uniformement per a tota la placa.

Enfornam durant 15 minuts aproximadament.Ara l'únic que queda és - una vegada cuita- amb l'aro o el motlle retallar-ho per fer la mida justa del motlle.


Per a la mousse:


Ingredients:


1 paquet de torró de xixona


2 ous ( es separen els vermells dels blancs)


50 gr de sucre


2 brick de nata de 200 ml cadascun


100 gr de llet


6 fulles de gelatina



Per a l'almíbar:


70gr d'aigua i 60 de sucre i un minuts al microones


Preparació:


1) Se monta la nata i se reserva


2) Se monten els blancs dels ous i també es reserven


3) S'hidraten les fulles de gelatina durant 10 minuts a un bol amb aigua freda


4) En el tassó es posen els vermells d'ou, el sucre i la llet 5 minuts, vel 3, 90º. Després incorporar les fulles de gelatines escorregudes i mesclar uns segons


5) Col.locar la papallona i posar el torró esmicolat. Remoure durant uns segons per a que tot es mescli bé. Com que segur que queden trossos grossos del torró, mesclau uns segons a velocitat 9 per a que quedi una massa homogènia. Es deixa refredar una mica a fi de que quan s'incorpori la nata ni "s'assusti".


6) S'incorpora la nata fent moviment envolvents i, a continuació, els blancs dels ous de la mateixa manera.


7) Es trabuca dins els motlle damunt la planxa (prèviament pinzellada amb l'almíbar) i es deixa a la gelera d'un dia per l'altra.


Com es pot comprovar la meva tarta de mousse no ha quedat tan alta com l'original de na canelona, però és molt bona i molt fina.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
imagenes de amor