3 tasses de café colmades d'arròs ( he emprat la varietat bomba)
8 gambons congelats ( uns 250 gr)
1 paquet de carxofes congelades de 400 gr
Mig litre de fumet (brou de peix o pastilles)
1 raig de vi blanc ( un tassonet petit)
1 ceba
3 grans d'all
pebre vermell
mantega
sal i
oli d'oliva
-Es posa una olla amb la meitat del mig litre de fumet al foc i quan bulli li tirau els gambons congelats. La cocció s'interrumpirà momentàriament, però després reemprendrà. Així els teniu uns quants minuts quan vegeu que han conviat de color i estan cuïts. Colau els gambons, però no tireu el brou que servirà per afegir a l'arròs. Quan pogeu agafar-los amb la mà, pelau-los i es reserven per a més endavant.
- Simultàniament, amb la resta del fumet posau una altra olla al foc però coure l'arròs. Millor que quedi "al dente" per què s'acabarà de fer a la paellera posterior.Segurament no bastarà el brou inicial, de manera que tindreu que afegir-hi el dels gambons ( amb cura de no posar-lo tot)
-Picau la ceba i els alls amb la picadora 1,2,3 i sofreig-los a una paellera al foc mitjanament moderat.
- Una vegada que vegeu que la ceba és transparent, li incorporau les carxofes ( com que estan congelades tardaran una mica a fer-se) i anau remanant.
-Quan vegeu que les carxofes estan més toves, se li posa un poc de pebre vermell i es torna a remanar.
- S'incorpora el raig de vi ( al gust, de massa, ni massa poc), immediatament també pareix que s'atura la cocció, però després comença a reemprendre. Se remana amb un parell de voltes ( sense tapadora per què l'alcohol es vagi evaporant).
- S'afegeixen els gambons
- Finalment s'afegeix l'arròs que també es dóna unes quantes voltes i, segurament s'haurà d'afegir el brou restant dels gambons.
- Quan tengui una consistència d'arròs melós i comproveu que l'arròs és cuit ja pràcticament estarà feta.
- Afegiu mantega a la paellera i remenau una mica i així ja es dóna per finalitzada la recepta.
NOTA: A l'hora de servir-se es presenta amb formatge ratllat per damunt (a ser possible parmesano)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada