RSS

dimarts, 19 d’abril del 2011

Rissotto de gambes amb carxofes - Tradicional

He tingut la sort dels principiants!!!! Sense haver fet mai un rissotto - i creieu-me si dic que li tenia por- m'ha quedat increible. La inspiració ha vengut donada del Chef Falsarius al seu segon llibre "Cocina para Impostores", concretament el seu "Arroz arrisotado a lo Berlusconi". He modificat les quantitats i també la preparació, que ha estat més llarga que la recepta original ( ens agrada complicar-nos la vida jajaja!!!). Més o menys us aniré donant les quantitats que he emprat, tenint en compte que, en ocasions les he posades "a ull" i per intuïció ( aissssss!!!!).
Ingredients:

3 tasses de café colmades d'arròs ( he emprat la varietat bomba)

8 gambons congelats ( uns 250 gr)

1 paquet de carxofes congelades de 400 gr

Mig litre de fumet (brou de peix o pastilles)

1 raig de vi blanc ( un tassonet petit)

1 ceba

3 grans d'all

pebre vermell

mantega

sal i

oli d'oliva

Preparació:

-Es posa una olla amb la meitat del mig litre de fumet al foc i quan bulli li tirau els gambons congelats. La cocció s'interrumpirà momentàriament, però després reemprendrà. Així els teniu uns quants minuts quan vegeu que han conviat de color i estan cuïts. Colau els gambons, però no tireu el brou que servirà per afegir a l'arròs. Quan pogeu agafar-los amb la mà, pelau-los i es reserven per a més endavant.

- Simultàniament, amb la resta del fumet posau una altra olla al foc però coure l'arròs. Millor que quedi "al dente" per què s'acabarà de fer a la paellera posterior.Segurament no bastarà el brou inicial, de manera que tindreu que afegir-hi el dels gambons ( amb cura de no posar-lo tot)

-Picau la ceba i els alls amb la picadora 1,2,3 i sofreig-los a una paellera al foc mitjanament moderat.

- Una vegada que vegeu que la ceba és transparent, li incorporau les carxofes ( com que estan congelades tardaran una mica a fer-se) i anau remanant.

-Quan vegeu que les carxofes estan més toves, se li posa un poc de pebre vermell i es torna a remanar.

- S'incorpora el raig de vi ( al gust, de massa, ni massa poc), immediatament també pareix que s'atura la cocció, però després comença a reemprendre. Se remana amb un parell de voltes ( sense tapadora per què l'alcohol es vagi evaporant).

- S'afegeixen els gambons

- Finalment s'afegeix l'arròs que també es dóna unes quantes voltes i, segurament s'haurà d'afegir el brou restant dels gambons.

- Quan tengui una consistència d'arròs melós i comproveu que l'arròs és cuit ja pràcticament estarà feta.

- Afegiu mantega a la paellera i remenau una mica i així ja es dóna per finalitzada la recepta.

NOTA: A l'hora de servir-se es presenta amb formatge ratllat per damunt (a ser possible parmesano)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
imagenes de amor