RSS

dijous, 7 d’abril del 2011

Esqueixada


Plat típic català que va molt bé pels rigors d'estiu. És senzill i pels seus components molt nutritiu. Es aquesta ocasió he afagit pebre "del piquillo" com a novetat, la majoria de les receptes d'esqueixada no en duen, però també s'ha de dir que es pot contemplar com a una amanida. La inspiració per fer aquest plat me la va donar Falsaius Chef "Cocina para Impostores" llibre 2.

Ingredients:


Bacallà a tires esmicolat i desalat ( li vaig canviar l'aigua al menys dues vegades)


Tomàtiga


Ceba


Olives ( poder ser verdes i/o negres)


Pebre vermell ( o en el meu cas un pot de pebres "del piquillo")


2 llaunes de tonyina


alls (fregits i l'oli aprofitat per trempar)


pebre bord


Preparació:


-S'esmolla en tires el bacallà (mai amb ganivet, amb els dits)(normalment ho solc comprar esmicolat) i es deixa en remull amb abundant aigua freda durant 40 minuts aproximadament. En aquest temps es canviarà l'aigua tres o quatre vegades. Una vegada finalitzat aquest procés,comprovar de sal. Es treu el bacallà de l'aigua al mateix temps que se li pressiona a poc a poc amb la mà perquè perdi aigua. (jo el sec a més amb un drap).


-Tallar la ceba en juliana, els pebrots en daus quadradets i les tomàtigues pelades i tallades en grillons. Reservar.

-En un bol abocar una part del bacallà i una part de la ceba i els pebrots i així per capes. Afegir l'olives. Ruixar amb oli d'oliva i pebre i remoure tot.


-Deixar en el bol durant 2 hores, perquè cada sabor s'impregni.


-Servir fresc i decorar al gust.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
imagenes de amor