Ingredients:
Bacallà a tires esmicolat i desalat ( li vaig canviar l'aigua al menys dues vegades)
Tomàtiga
Ceba
Olives ( poder ser verdes i/o negres)
Pebre vermell ( o en el meu cas un pot de pebres "del piquillo")
2 llaunes de tonyina
alls (fregits i l'oli aprofitat per trempar)
pebre bord
Preparació:
-S'esmolla en tires el bacallà (mai amb ganivet, amb els dits)(normalment ho solc comprar esmicolat) i es deixa en remull amb abundant aigua freda durant 40 minuts aproximadament. En aquest temps es canviarà l'aigua tres o quatre vegades. Una vegada finalitzat aquest procés,comprovar de sal. Es treu el bacallà de l'aigua al mateix temps que se li pressiona a poc a poc amb la mà perquè perdi aigua. (jo el sec a més amb un drap).
-Tallar la ceba en juliana, els pebrots en daus quadradets i les tomàtigues pelades i tallades en grillons. Reservar.
-En un bol abocar una part del bacallà i una part de la ceba i els pebrots i així per capes. Afegir l'olives. Ruixar amb oli d'oliva i pebre i remoure tot.
-Deixar en el bol durant 2 hores, perquè cada sabor s'impregni.
-Servir fresc i decorar al gust.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada