RSS

dilluns, 28 de març del 2011

Bacallà amb tomàtiga i patates al forn -Thermomix-


Aquesta recepta la vaig fer un dia que tenia convidats i que necessitava fer una alguna cosa al forn perquè erem 8 per sopar. S'ha de dir que primer vaig temptejar a la gent si el peix agradava, i com que em digueren que si, vaig pensar que aquest seria un plat molt polit i que podria quedar bé per a sopar (m'estim més fer peix al vespre que no pas carn).


Ingredients per a 6 persones (més o manco):

Tomàtiga fregida (pot ser de pot)

50 gr d'oli d'oliva verge

100 g de ceba

800 gr de tomàtiga natural triturada ( també de pot)

15 g de sucre

10 g de sal

1 pessic de pebre


Per a la Varoma:

6 o 7 lloms de bacallà desalat ( i prèviament estava congelat)

Patates panadera:

100g d'oli d'olliva

100 g d'aigua

600 gr de patates tallades planes

sal


Lactonesa:

150 g de llet

1 gra d'all ( o dos, depèn del gust i de la quantitat)

150g d'oli d'oliva (mesures orientatives)

150 g d'oli de gira-sol (mesures orientatives)


Preparació:

Es fa primerament la tomàtiga fregida:

- En el tassó es posa el ceba i els alls, es trocegen durant 4 segons, vel 4. S'afegeix l'oli i es sofregeix programant 5 minuts, Varoma, Vel 1.

- S'afegeix la tomàtica, el sucre i la sal i programi 25 minuts, Varoma, vel 1.

- Col.loqui els lloms de bacallà ( amb la pell cap al damunt) en el recipient Varoma, pinzellant els lloms amb un poc d'oli d'oliva. Es col.loquen lleugerament montats un sobre l'altre a fi de que el vapor del recipient pugui entrar.

-Programi 6 minuts, Varoma, vel 1 ( el bacallà no quedarà completament fet, però s'acabarà de fer al forn amb el gratinat de després).

Patates Panadera

- Quant a les patates les varem fer de manera tradicional. Amb una paella i fregides lleugerament per les dues cares. Així estalviarem temps mentre es feia el bacallà i la tomàtiga.

Lactonesa:

- Es pesen l'oli d'oliva i el gira-sol i es reverven.

- En el tassó es posa la llet, els alls i la sal i es programa 1 minut, 37º, velocitat 5.

- Es va abocant l'oli d'oliva per la tapadora a fi de que caigui en cascada a l'interior, programi 3 minuts, 37º, velocitat 5. Segurament necessitarà més temps i més oli.


Muntatge del plat al forn:

En una palangana de forn es posa la tomàtiga fregida, per sobre el llit de les patates i per sobre d'aquestes els lloms de bacallà amb la pell per avall. Sobre cada llom es posa una quantitat de lactonesa i es dur a gratinar durant un minuts al forn.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
imagenes de amor