Aquesta recepta la vaig fer un dia que tenia convidats i que necessitava fer una alguna cosa al forn perquè erem 8 per sopar. S'ha de dir que primer vaig temptejar a la gent si el peix agradava, i com que em digueren que si, vaig pensar que aquest seria un plat molt polit i que podria quedar bé per a sopar (m'estim més fer peix al vespre que no pas carn).
Ingredients per a 6 persones (més o manco):
Tomàtiga fregida (pot ser de pot)
50 gr d'oli d'oliva verge
100 g de ceba
800 gr de tomàtiga natural triturada ( també de pot)
15 g de sucre
10 g de sal
1 pessic de pebre
Per a la Varoma:
6 o 7 lloms de bacallà desalat ( i prèviament estava congelat)
Patates panadera:
100g d'oli d'olliva
100 g d'aigua
600 gr de patates tallades planes
sal
Lactonesa:
150 g de llet
1 gra d'all ( o dos, depèn del gust i de la quantitat)
150g d'oli d'oliva (mesures orientatives)
150 g d'oli de gira-sol (mesures orientatives)
Preparació:
Es fa primerament la tomàtiga fregida:
- En el tassó es posa el ceba i els alls, es trocegen durant 4 segons, vel 4. S'afegeix l'oli i es sofregeix programant 5 minuts, Varoma, Vel 1.
- S'afegeix la tomàtica, el sucre i la sal i programi 25 minuts, Varoma, vel 1.
- Col.loqui els lloms de bacallà ( amb la pell cap al damunt) en el recipient Varoma, pinzellant els lloms amb un poc d'oli d'oliva. Es col.loquen lleugerament montats un sobre l'altre a fi de que el vapor del recipient pugui entrar.
-Programi 6 minuts, Varoma, vel 1 ( el bacallà no quedarà completament fet, però s'acabarà de fer al forn amb el gratinat de després).
Patates Panadera
- Quant a les patates les varem fer de manera tradicional. Amb una paella i fregides lleugerament per les dues cares. Així estalviarem temps mentre es feia el bacallà i la tomàtiga.
Lactonesa:
- Es pesen l'oli d'oliva i el gira-sol i es reverven.
- En el tassó es posa la llet, els alls i la sal i es programa 1 minut, 37º, velocitat 5.
- Es va abocant l'oli d'oliva per la tapadora a fi de que caigui en cascada a l'interior, programi 3 minuts, 37º, velocitat 5. Segurament necessitarà més temps i més oli.
Muntatge del plat al forn:
En una palangana de forn es posa la tomàtiga fregida, per sobre el llit de les patates i per sobre d'aquestes els lloms de bacallà amb la pell per avall. Sobre cada llom es posa una quantitat de lactonesa i es dur a gratinar durant un minuts al forn.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada