RSS

diumenge, 20 de març del 2011

Vedella amb d'ametlles - Thermomix-



Aquest plat de vedella en realitat no l'he fet jo, sinó la meva filla Mª del Mar, en una intent d'ajudar-me, tenint en compte l'atractiu que suposa emprar la Thermomix. Per tant jo només he fet de "pinxe" de cuina. La recepta original és del llibre "Thermomix TM31" pàg. 108.

Ingredients:

Per al sofregit:
80 g d'oli d'oliva verge
300 g de ceba
1 gra d'all
1kg de filets de vedella sense nervis tallats a tires petites
100 g de salsa de soja
100 g de vi blanc
200 g d'aigua o més per al final
sal

Preparació:

1.- Es ratllen les ametlles 6 segons, velocitat 5. Es retira i es reserva
2.- Al tassó de la Thm es posen tots els ingredients del sofregit. Es troceja 4 segons, velocitat 4 i després programi 10 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. Es baixa amb l'espàtula tot el que s'ha posat per les parets del tassó i de la tapadora.
3.- S'afageixen les tires de vedella i es sofregeixen 3 minuts, 100º, gir a l'esquerra, velocitat cullera.
4.- Quan s'acabi el temps, s'afageix la soja, el vi i l'aigua, les ametlles reservades i el pebre bo. Es programa 15 minuts, 100º, gir a l'esquerra, velocitat cullera.
5.- Es verifica la cocció. La carn encara estarà una mica dura, de manera que es posa uns minuts més a la mateixa temperatura i velocitat.
Es serveix amb arròs bullit.



L'únic inconvenient d'aquest plat és que la salsa d'ametlles resulta ser un poc clareta, de manera que el millor que es pot fer és mesclar-la amb l'arròs que li va molt addient.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
imagenes de amor